>

Sunday, May 1, 2011

Lelaki.

Apa guna seorang lelaki bernama suami.
Andai isteri masih boleh bertudung mini.

Apa guna seorang lelaki bernama ayah.
Andai pendirian anak perempuannya masih goyah.

Tabligh bermula dari rumah.
Anda suami. Anda ayah. Allah dah beri kuasa untuk anda tentukan bagaimana corak ahli-ahli di dalam rumah anda. Apa yang akan mereka pakai. Apa yang akan mereka makan. Jadi, kenapa sia-siakannya? Atau anda suka masuk syurga sorang-sorang?

13 comments:

asy_syakirin said...

apa erti seorang kawan blogger,kalau ndak komen blog kawan bloggernya...ngehehehe...

btw,nice :)

Afida Anuar said...

beratnya tanggungjawab seorang lelaki...

~PENCHENTA~ said...

kak asy_syakirin: Kih3. Tak perlu komen pun takpe. Kita tetap kawan. :)

Kak afida: Betul. Tapi, sebenarnya Allah letakkan tanggungjawab tu melihat kepada kemampuan setiap manusia. Allah tahu mereka mampu. :)
Wanita lemah. :( Perlu lelaki untuk membimbing.

-iNtaN- said...

=D

nice one~! ^^

~PENCHENTA~ said...

Allah. Masih kasar dalam berbahasa. Tapi, yang short and sharp itu jiwa saya. Nak buat macam mana. :|

fuad ansari said...

Tu lah tu.. nampak macam kasar je bahasa tu.. (",)

Kata bahasa jiwa bangsa maka kenalah datang dari jiwa, ye dok?? (",)

~PENCHENTA~ said...

Mungkin sebab pengaruh emosi juga. Tak sangka ada lelaki nak comment juga. :P

Nur Ilham ~EFZAIN~ said...

janganlah jadi seorg lelaki yg ank2 prmpuannya, isterinya, saudara prmpuaanya menarik dirinya ke neraka...

~PENCHENTA~ said...

Betul. Ya Allah. Berikan kekuatan kepada mereka untuk membimbing kami. Allah. Allah. Allah.

Norsha said...

lelaki zaman sekarang.....ahh... susahlah nak cakap...sendiri fahamlah

~PENCHENTA~ said...

Ye kak, saya faham. :)

Kena cari calon yang betul2 tough ni nak guide saya dunia akhirat. :|

SyuhadaAdros said...

pedulik lah dah lambat komen tapi nak bagitahu i loike thissssss!

~PENCHENTA~ said...

Haha. :D

*Cis! Saya comment lagi lambat!*
Haha

sadid sigaraga