>

Wednesday, January 18, 2012

Syair

Kata Abu Bakar As-Siddiq, seorang pakar dalam ilmu syair,

"Setiap orang sering disambut dengan doa
Pada waktu pagi oleh keluarganya
Padahal maut lebih hampir kepadanya
Daripada tali kasutnya."

Koma.

Pada setiap syair yang berkesan, akan mengingatkan pembaca kepada Tuhannya.
Betapa aku lemah.

"Kamu mahu
Sajak pasal cinta
Kamu tulislah sendiri
Kamu bacalah berulang kali

Hanya kamu yang akan suka
Orang lain tidak akan peduli" -AY

15 comments:

s a r said...

assalamualaikum PENCHENTAqu :)

erm, quote last tu...

akui.

takda siapa akan hargai melainkan diri kita sendiri. :)

p/s- memang boleh 'koma' ayat atas tu. uhu :'(

abuyusof said...

woit..! curi ye.. hehehehe

Anonymous said...

nice one =)

-K. IA

Afida Anuar said...

err...akak suka tulis sajak pasal cinta..

~PENCHENTA~ said...

KakSARku~, Hee. Syair atas tu pakar syair punya ayat. Siapa dapat lawan? Haha. Yang last tu sifu punya. Saya copy. Keh3. :P

AbuYusof, Haha. Dah tolong letak link dah. Kalau ada traffic naik, bagi komisyen sini eh. :D

KakIA, Hee. ;D

KakAfida, haha. No comment ah. :P

L said...

sedap jerk bila baca...=)

نور توفيقة ادريس said...

Suami akak pandai buat syair..

:)

*akak tak retiT_T*

Anonymous said...

komisyen!.. nak! nak!

~PENCHENTA~ said...

L, kan? Dan terasa bila baca. Bagai lamunan terhenti. :P

KakPqa, serius? Bak satu syair dia. Nak baca. :D

Dia memang perlu untuk akak tak reti. Pasal nanti kalau dua2 pandai, anak2 pun bingung pasal sokmo dua2 bersajak je keje. Haha!

Anon, uit. Laju je bab komisyen! Haha. :D

RuMaH TuA said...

Allah... Terasa kot. Hee~~~
Tulis sendiri baca sendiri (tak jadi publish daa).

(^-^)y

"Moga Allah kasih"

Pencari ALLAH said...

Alhamdulillah. persediaan menghadapi kematian

~PENCHENTA~ said...

RumahTua, Haha. Samalah. Tulis, letak bawah bantal jelah nampaknya. Kekeke.

PencariALLAH, :D (Tak boleh berhenti senyum lepas reveal siang tadi.) Hehe

As said...

Aik lamanya kakak tak jenguk adik.

Maaf!

Tapi sajak AY tu memang superb :D

Pencari ALLAH said...

Alhamdulillah. :)

~PENCHENTA~ said...

KakAs, No prob. Saya pun jarang buka blog. Haha. :P

PencariALLAH, Alhamdulillah. ;)

sadid sigaraga