>

Monday, January 9, 2012

Belajar dari benang.

Dalam satu helaian benang, siapa dapat mengagak di mana kita bakal berhenti?
Dalam setiap simpulan, siapa tahu apa yang bakal terjadi?

*******

Andai aku mati esok,
Sampaikan pada mereka betapa aku sangat cinta,
Juga betapa aku kecewa kerana cita-cita mereka bukan milik kita.

Punyai ibu dan ayah yang berjaya meletakkan cinta aku kepada Allah, adalah nikmatnya yang hebat!



Ilmu dari Allah. Semua Allah boleh ajar, walaupun dengan tunjuk satu benda je kan?

15 comments:

s a r said...

assalamualaikum penchentaqu.

:)

how's yr exam? :)

tu pasal Allah jadikan satu benda bersebab kan.. :)

Anonymous said...

tomeynya baju..kagum..nak belajar jugak..

Cita-cita ibu bapa adalah untuk melihat anak2 bahagia di dunia dan di akhirat.

Source: Saya punya 2 cahaya mata..hikhik

-Kak IA

Afida Anuar said...

SubhanaAllah..comelnya.. nnti ajar akak kait baju eh;)

fuad ansari said...

kagum melihat orang yg pandai mengait ni...

maktam sy pun punya hobi mengait jugak.. habis dia hias rumah dengan hasil kaitan dia.. dari pada hiasan dinding sampailah kepada senarai no telefon yg dikait sendiri dan dibingkaikan.. makna kata, kalau tiba2 orang tu tukar no telefon, mmg takleh nak padam dah.. (",)

~PENCHENTA~ said...

KakSARku~, Waalaikum salam. :)
Alhamdulillah, okay rasanya. Kot lah. Hehehe.
A ah kak, bijak kan peraturan Allah? :)

KakIA, Ngeheh. Cita-cita tu yang tak pasti tercapai ke tah. Hurm. :(

Ewah. Terus beranak dua! Dahsyat. :D

KakAfida, Bila tah kita sempat nak jumpa? Lepas tya habis final eh? eh? ;D

EncikFuad, Ahah. Takyah jeles sangat lah. Orang lelaki yang bulih menukang, berkebun, jaga ayam, lagi saya jeles. Macho sangat! Heheh. :P

qinairaulfa. said...

*macam pernah nampak je background gambar tu. :P

As said...

Hat yang kat rumah ni pun dah start mengait semua da.

Tya, kakak rindu.
Kekangan waktu.
Moga Allah permudahkan yang akan mendatang.
Btw camne exam rituh?
Moga najah insyaAllah. :)

Yana Lan said...

Haritu nampak color pink. Harini nampak color putih. Nak cop color biru satu! :D

نور توفيقة ادريس said...

Comel. Comel. Comel~

Geraaaaaaammmmm~

Tya practice taw kait tulis nama.
Taw. Taw. Taw~

~PENCHENTA~ said...

Ulfa, haha. Tu jelah bantal busuk aku. :P

KakAs, wah, bestnya ada member mengait jugak. :D Hehe. Tu lah. Tak sempat2 pun nak borak2. :( Ya Allah. Takpelah, nak bagi rindu2 dulu. Heheh. ;)
Exam alhamdulillah, Allah bantu mudahkan. :D

KakMaz, ngeheh. Ni semua buat sehari je. Tu yang dapat buat banyak. Heheh. Eh, nak cop sampai bila ni? Keh3. Cepat2 deh kawin. :D
Amiin.

KakPqa, insyaAllah. Heheh. :D Nanti dah sampai sini call lah. ;)

Pencari ALLAH said...

Pandainya :)

Anonymous said...

pakai kupiah yang saya design dan isteri kaitkan :)

ay

~PENCHENTA~ said...

PencariAllah, Alhamdulillah. Ilmu Allah bagi. :D

Ay, PEH. Ni lagi jeles ni. Serius. Haha.

Anonymous said...

kena start buah kupiah la pulak.. hehehe

~PENCHENTA~ said...

Hehe. Tu lah. Kena buat ni.
At least kalau tak dapat husband kaki sama saiz pun, boleh detect dia dengan kupiah saya buat. Heheh!

sadid sigaraga