>

Monday, July 25, 2011

Doa budak kecik.

Tadi aku duduk sorang-sorang.

Baca Surah Al-Kafirun, Surah An-Naas, Surah Al-Masad etc.

Tiba-tiba datang si budak kecik.

"Entah apa-apa je baca doa budak kecik"

Err. Aku terdiam.

Adik, itu surat cinta dari kita kecik sampai dah tua. Itu ubat orang rindu dari kita kecik sampai dah tua.

Tapi tergugat jugak kan kalau dari kecik sampai sekarang, ayat yang sama juga kita baca. Tak teringin ke nak hafal banyak lagi. Okay terasa. :|

14 comments:

fuad ansari said...

ntahnya.. baca la al-waqiah ke.. al-kahfi ke.. ar-rahman ke.. baru nampak dewasa sikit.. (",)

*hehe.. gurau2 je.. jgn marah.. (",)

~PENCHENTA~ said...

Hahah. Den ingat tadi takdo orang. Den suko2 yo baco tu ha. Ishkk itu budak! Hahah.

Afida Anuar said...

Dah hafal banyak dah tu, insyaAllah, cuma time budak kecik terdengar tu, time baca surah yang biasa2..kan? kan?;)

qinairaulfa. said...

kirim salam kat budak kecik tu! :P

~PENCHENTA~ said...

Kak Afida: Banyak lagi pun yang nak hafal nii. Doakan dipermudahkan. Dah tua2 ni susah pula nak masuk. Ishk. T__T

Qinairaulfa: Hahah. Dia kata 'tak layan...' Aku gelak besar. :))

Norsha said...

sengajalah budak kecik tu nak menguji kot...

~PENCHENTA~ said...

Memang berjaya lah dia uji kalau gitu. :| Hihi

pemilik menusukhati said...

cool nya budak2 tu.haha!mereka kecik2 dah hafal..aku pula,umur 19 tahun baru nak hafal..sedih..

~PENCHENTA~ said...

Eh. Orang lain semua sampai umur 19 tahun je dah belambak dosa. Encik menusuk hati umur 19 pulak takdak dosa macam bayi baru lahir. Subhanallah! Jeles.

abu zarim said...

insyaAllah,,,pelahan2,,,moga Allah mudahkan,,,kekuatan utk hafal sebahagian dr Qur'an pon dtg dr Allah,,moga Allah pilih kite utk suke kan Dia,,,,:)

Anak Pendang Sekeluarga said...

banyakkan melompat,baru tinggi dan kelihatan remaja...

~PENCHENTA~ said...

Abu Zarim: Teringin punyai sebuah 'quran' di dalam hati. Allah.

Anak Pendang: Saya lagi suka jadi budak kecik. Tak banyak dosa. Ahaha. :P

Rabi'ah Al Adaweeyah said...

hehehe.. jom usaha hafal surah lain jugak! yang senang-senang je la dulu.. :p

p/s: terima kasih sebab link kan blog saya! salam ramadhan~

~PENCHENTA~ said...

Jomlah hafal sama2. :D

Rindu masa2 kat sekolah dulu. Semua orang bersaing nak hafal paling banyak. :))

sadid sigaraga