>

Thursday, December 1, 2011

Hujan dan air mata

1. Mesin basuh rosak. Baju bertimbun kena cuci dan perah guna tangan, dalam musim hujan begini. 

2. Malam tadi tidur dengan air mata sebab...... Tapi cuba untuk tak lagi buat macam tu sebab tak elok tidur dalam keadaan emosi terganggu. Syaitan mudah masuk dalam hati. :(

3. Driving meredah hujan lebat dalam keadaan kereta banyak bersama kereta manual sangat best. Serious! Oh. Lagipun bila bawak kereta manual sangat terasa macam dalam fast and furious. Hak hak hak.

4. Di langit, guruh masih berdentuman, menyambut ketibaan penghulu segala hari. 

"Abu Musa Al-Ash'ari (May Allah be pleased with him) reported: The Messenger of Allah (peace be upon him) said, 1. The believer who recites the Quran is like a citron whose fragrance is sweet and whose taste is delicious. 2. A believer who does not recite the Quran is like a date- fruit which has no fragrance but has a sweet taste.3. The hypocrite who recites the Quran is like a colocynth who fragrance is so sweet, but its taste is bitter.4. The hypocrite whi does not recite the Quran is like basil which has no fragrance and its taste is bitter. (Bukhari & Muslim)


Yang mana satu kita?

11 comments:

fuad ansari said...

dikhabarkan, nabi juga tidur dengan air mata, dek kerana mengenangkan nasib dan keadaan ummat...

bibah kalau nak pasang turbo kat kereta, sy leh tolong pasangkan.. (",)

tepianmuara said...

teringat lagu sudirman. ha

s a r said...

assalamualaikum penchentaqu :)

hee, tajuk dah macam lagu dah. :D

biarlah berbaloi air mata yang keluar tu dik. :)

p/s- bibah pergi driving school mana eh yang ajar macam fast n furious tu? teringin jugak ni hee :D

Pencari ALLAH said...

Iman ada naik turunnya, kadang kala, kita menjadi antara salah satunya bertukar-tukar. Harap-harap dapat menjadi yang pertama, insyaALLAH.

Afida Anuar said...

Sesekali berendam air mata best jugak!..errr.... tapi yang tak best besok mata jadi bengkak!...ngeh..

PS: eh tak reply lagi email, sat.... kat opis yahoo tak leh bukak la dik..tunggu memalam camni baru leh cek email.. huhu

As said...

Kasih sayang Allah je boleh pujuk orang tengah bersedih ni.

:)

~PENCHENTA~ said...

EnFuad, Oh eh? Boleh lah buat selalu kalau macamtu. :D

Turbo? Boleh dapat free tak? Ke nak tunggu bagi untuk hadiah kawen nanti? Hak3. :P

Tepianmuara, A ah kan. Memalam buta kejap lagi nak melayan lagu tu sekejap. :D

KakSARqu, Waalaikum salam.
Huhu. InsyaAllah. Cuba untuk jadikan ia berbaloi-baloi. :D
Meh belajar dekat tya ni ha. Naik kancil pun boleh serupa fast and furious. :P

PencariAllah, Samalah. Dan harap2 saya adalah antara 'believers'. Eh, bukan saya, kita. :'D

KakAfida, Hahah. Betul3. Macam biasa buat jee. Dedulu waktu rajin baca novel cecintan tu selalu jugak bangun dengan mata bengkak. Haha. Tak kool langsung!

KakAs, Sebenarnya terlalu banyak kasih sayang Dia atas dunia ni. Cuma kita je buat2 tak perasan. Teruknya saya. :(

qinairaulfa. said...

kenapa airmata2 ni?

you know what? you're one of the most toughest person that i've ever known. hihi ;)

*sila jangan salah paham dengan word 'tough' itu. :P

~PENCHENTA~ said...

Hahah. Tengok cerita hindustan pun boleh nangis inikan pula...............(sambung sendiri) Hahah! Bila nak dating ni makcik??? :(

Pencari ALLAH said...

yap, 'kita'

~PENCHENTA~ said...

InsyaAllah. :D

sadid sigaraga