>

Thursday, March 3, 2011

ada apa dengan budak math?

budak math pemalas.

mudak math dah tak perlu untuk tidur dengan buku Mader yang tebal. atau tampal nota di atas meja study, dinding sebelah katil, mahupun depan pintu almari (kalau ada pun, sikit je) haha. rumus- rumus formulae tu pun kalau faham cukup lah. buat apa nak hafal kalau tak faham? kan?

selain tak payah hafal, budak math adalah golongan yang paling suka short form, manusia yang paling gemar simbol serupa manusia zaman batu. tak percaya? tengok lah buku matematik kalian dari darjah satu sampai tingkatan lima. anda tulis 'tambah' atau '+'? haa. kantoi kan? anda juga pemalas. kan? haha.

dua hari lepas, aku discover satu lagi simbol baru.

maknanya because of

serupa je dengan ni..


membawa erti therefore

simple kan budak math. kami ni bukan apa. tak suka bazir kertas, bazir dakwat. membazir itu amalan syaitan tau!

budak math sangat bijak.
di sebalik sifat pemalas, kami sebenarnya mempunyai suatu kemahiran yang sangat menakjubkan. seriously kalah kalkulator. tak percaya? cuba selesaikan ni.. kalau rasa-rasa kalkulator tu terbaik, cubalah tanya dia..


dah tanya dah? kalkulator cakap apa? 0 kan? kan? wahhh! menakjubkan lah jawapan kalian. seriously, ini soalan tingkatan 3. siapa dapat 0, sila persoalkan A anda untuk mathematics dalam PMR dulu.

meh kita buat tutorial sikit..

jangan buat muka beruk terkejut terkejut beruk. aku tak suka. budak math girang selalu. takde tensyen-tensyen. percayalah.



4 comments:

menusuk hati said...

haha!betul tu..eh..add math dulu dapat apa?pakcik,of kos lah genius..dapat 1 je..haha.astaghfirullahalazhim..

~PENCHENTA~ said...

haha. pak cik ni jangan mengarut sgt boleh tak? taw lah tengah cuak nak jumpa tok kadi. keh3. :p

Bijen M. said...

Eh.
Gua tak kata 0 pun.
Serius tak kata 0.
Kah kah kah!

~PENCHENTA~ said...

ye. aku percaya. aku redha. T.T

sadid sigaraga