>

Monday, September 12, 2011

Semester baru. Kekasih baru.

Penatnya hari ni. Kelas direct dari pukul 8 pagi sampai 10 malam. Semoga Allah kuatkan aku. Hee. :D


Maka hari ini kelihatanlah pelajar- pelajar yang jalan berpandukan peta di tangan.
Dan hari ini sahaja, dua kumpulan pelajar sudah menyerang aku, untuk bertanya jalan. 


Yang lebih seronok, melihat wajah- wajah baru yang innocent. 
Semuanya berbaju kurung dan bertali leher. 
"Eh, harini semua orang ada presentation ke?"
Tak lama mereka boleh tahan tu. Tunggu ada bazaar nanti, confirm semua dah rupa lain. Haih.


Dan harini juga, sempat aku berbisik pada coursemates,
"Semoga kalian tak muak tengok aku jadi Woman In Black sepanjang semester"


Semoga istiqamah. Doakan. :D

20 comments:

s a r said...

assalamualaikum. eheh.

teringat pulak zaman lalu. bila kebetulan masuk sem baru lepas raya, rata2 student baru rasanya pakai baju kurung a.k.a baju raya kot. eheh. lelaki dengan tie bagai. paling lama seminggu je tahan. eheh.

woman in black? study sangat dasyat ke? ke salah? :D

~PENCHENTA~ said...

Wassalam. :)

Kan? Semua macam nak buat presentation. T__T Takut pulak. :(

Woman In Black tu bini ninja. Haha. :P

Faham dak? Kikiki.

fuad ansari said...

sopan nampaknya wanita berbaju kurung.. moga mereka dapat dikekalkan kesopanan tu.. (",)

adik beradik Men in Black ka?? gurau2 je.. moga terus istiqomah ye.. (",)

Afida Anuar said...

faham...faham... insyaAllah moga istiqamah!!

jadi bini ninja...laki ninja tu sape? hehe

qinairaulfa. said...

bila nak datang jenguk bilik baru aku? :P

CS said...

back to campus!!! hahahaha...muka innocent? akk rasa, akk smpai ke sudah skema..spongebob la katakan...

wwaaaa...bagus Alhamadulillah! moga istiqamah~

~PENCHENTA~ said...

En Fuad: Amiin. :)
A ah. Adik beradik. Nama pun bini ninja. Haha. :P

Kak Afida: Amiin. :)
Ninja tu.... Err...

Ulfa: Hee. Bilik kau? Nanti kena halau tak? Hee. Tengok post dia pun aku takutt. Grr. :|

Kak Sue: Spongebob? Haha. Waktu ni rasa macam ramai sangat wanita melayu terakhir. :)
Thanks kak.:)

Ismi Ijmi said...

selamat ber-semester baru cik PENCHENTA.

brp sem lg???

~PENCHENTA~ said...

Eh. Ingat dah lupa belog ni. :P

Lagi 5 semester. Ishk. Lamanyaa. :(

abu zarim said...

institut mane ni,,,:),,,terbaik la,,bese man in black je,,,
woman in black pon ade,,:),,,,insyaAllah,,,moga Allah beri kekuatan utk istiqamah,berterusan,konsisten..:)))

Bijen M. said...

Pehh pehh peewit!
Hai boleh ngurat?

Ismi Ijmi said...

laaaa, baru 2nd yr.
bukan lupa, xde masa panjang,.. kadang2 buka tapi just silent reader, tanpa bersorak nakal.
ceh puitis sikit

~PENCHENTA~ said...

Bijen: Err.

Izmer: Haha. Baru 2nd year walaupun dah 3 tahun kat UPM. T__T
Ewah. Puitis lah sangat! Haha.

~PENCHENTA~ said...

Abu Zarim: Institut Tarbiyah. :) Keh3. Amiin. :)

ahLia teeeetttttt..... said...

kje best xyah pk pape. balik kje, golek2, tido..

tp mse bljr lg best. even kne pk byk, wat kje tu, kje nie.. tp kawan2 ramai.boleh cover sume (ni g u utk bljr ke berkawan.konpius)

tak sempat nk jdi women in black mse kt u. awk teruskn usaha ye. GO!

~PENCHENTA~ said...

Haha. Agak konpius jugak. Mungkin dapat A kot subjek berkawan. :P

InsyaAllah. :) Tenkiu bagi semangat. Haa. Tu lah guna kawan. :))

NooR AzLen BinTi HaRoN said...

assalammualaikum

sama pnglmn..first day jd akak "kaunter prtanyaan"..:-)

~PENCHENTA~ said...

Wassalam 'alaik.

:)

Hee. Terasa sangat tua. :( Haha

Rabi'ah Al Adaweeyah said...

bestnya dia jadi woman in black.. 'ninja' ek? hihi^^

teringin jugak nak jadi woman in black nih. harap satu hari diberi kekuatan untuk sampai ke situ, insyaAllah!

tolong doakan yer~~ (^__^)v

~PENCHENTA~ said...

Best jadi woman in black. Rasa macam 'tersembunyi' je. :P

Tapi belum ninja lagi. :(

Jom sama2. :D Amiin. :)

sadid sigaraga