>

Monday, August 29, 2011

rerasa reraya

dah setahun rupanya.
dari hari aku menemankan Ummi beraya di hospital.

Sejujurnya, tak best beraya di hospital.
Kecuali part Sultan dan Sultanah melawat dan beri duit raya.
Bayangkan, waktu tu lima orang masih berada di wad.
Setiap seorang dia bagi RM50.
Dan aku adalah banker.
WOW

Harapnya dengan tahun ni makin ramai member yang dah berkerjaya dan berkahwin, bolehlah aku tambah duit tabungan untuk kawin awal.
WOW tak idea tu?
Minta duit kat orang yang menabung nak kawin untuk tabungan kawin aku pulak.
Kah3.

Salam Syawal,
Taqabbalallahu minna wa minkum.

Akhir kata,
Teruskan amalan,
Tingkatkan iman.

dan WOW.

5 comments:

Bijen M. said...

Grrr.
Smell fishy here.

fuad ansari said...

meh datang umah.. kami nak menyumbang duit tabungan utk perkahwinan...

p/s:kalau nak cepat, kawin dgn orang kaya.. (",)

~PENCHENTA~ said...

Bijen: Kah3.

En Fuad: InsyaAllah. InsyaAllah. Nanti bagi alamat. Hahah.

Takmo lah kawen orang kaya. Banyak protokol. :(

Anak Pendang Sekeluarga said...

kawen dgn awek2 kaya...
dan nanti jgn lupa karkun kan diorg...

~PENCHENTA~ said...

Anak Pendang: :D

sadid sigaraga